:)

Ni får helt enkelt strunta i att jag snackar för mig själv och att bilden suger eftersom att jag filmade med mobilen då kameran inte hade några batterier xD


film

Laddar upp en film på Frieda just nu :) men youtube är segt som vanligt. Men hur som helst så släppte jag henne i ridhuset igår för att hon skulle få lite miljöträning och dels för att jag ville se om hon haltade i traven. Men det gjorde hon inte :)

Men där emot tyckte hon att ena kortsidan i ridhuset var jätte läskigt som ni kommer se på filmen. Men när jag ställde mig därnere så kom hon tillslut. Frieda är nog en liten fegis!
Men när jag kommer hem ifrån London så ska jag nog se till att börja sätta igång henne! Längtar verkligen, speciellt när man inte har något att skriva om i bloggen när hästen inte är igång.

See yaah


gamla minnen

Tänkte lägga upp lite bilder på mig å Sofia första året vi lärde känna varandra :)



År 2007 :) då hade vi känt varandra i typ 2 år. Hästarna på bilden är Ronja, Sockan och Sessan :)


Haha xD Sofia typ 10 år? Precis smockat i sig en massa blåbär



Jag och Fia på maskeradhoppning 2007 xD Hade precis fått Davy då



Jag och finaste viking ibörjan av 2007



Våra hästar var kääära


Sofia försöker visa sin kärlek till Divan. Meeeen....

Kärleken är inte besvarad...

Jag tycker den här bilden är lika rolig varje gång xD Men jag inser nu att dethär inlägget varit lite förnedrande för min syster^^ haha. Så hon får väl förnedra mig ngn gång :P


Löshoppning!

Go´ Kväll

Här kommer bilderna från löshoppningen.
Det var dock inte på våran ridbana, utan de var på våra grannars ridbana.

Först hoppade Molle:





Duktig Molle!

Sedan var de Palles tur!:




Och sedan efter det där hoppet så sa vi att nu får de räcka för idag.
Gissa vad Palle gjorde?
Jo, Han sprang en vända till och hoppade helt själv ^^

haha han knappt med att fotta ;P Lilla rääserhäst ^^

Slänger upp en bild på gårdsägarens häst Sky också


Hoppas ni gillade bilderna, Sov gott ^^


Bilder från ridningen igår! =D

Hejsan hoppsan!

Ni som såg videoinlägget såg säkert att det var ridning pågång för sockebock ;)

Eftersom kameran är igång igen så kommer här lite bilder från gårdagen :D





Emma är duktig fotograf :)
Fler bilder kommer om så önskas ^^

Juste glömde nästan! Ikväll ska vi löshoppa igen! Tar förstås med mig kameran så räkna med hoppbilder framåt kvällen ;)

tävla

Ni anar inte hur mkt jag saknar tävlandet. Motivationen är lika med noll utan en morot som tävlingar -__-

Saknar dessutom bästaste Divan som alltid ägde på tävlingarna <3







Bilderna är ifrån Södertälje. Sista och första storhäst tävlingen för mig och min lilla ponny <3 Klart han var bäst och slog över 35 storhästar ^^

vlogg

här har ni en urtråkig vlogg xD


kär liten häst <3

Palle är verkligen söt ibland (Min lillasyster Wilmas shettis)
Han är fullkomligt jättekär i sockan! Bara det att hon tycker att han är alldeles för liten och inte alls särskilt snygg, hon tycker däremot att Diesel och Molle är dom snyggaste i världen. Har börjat fundera på om palle är klapphingst? Han är så j*vla hingstig mot sockan hela tiden! Ska klättra på henne och springa och vakta mot staketet som Molle och Diesel går brevid. Sedan så blir han helt förtvivlad så fort jag ska rida sockan, galopperar runt och skriker, haha kär liten sak ^^

Idag flyttade vi hage på Molle och Diesel, så att man måste gå igenom Sockans och Palles hage för att komma in till Molles och Diesels hage.
När vi nästan var uppe vid grinden med M och D. upptäckte Sockan att hennes snyggingar var i HENNES hage! Så hon började glatt att trava upp mot oss. Först då höjer palle huvet från gräset och galopperar efter sockan i full fart, medans han gnäggade som en idiot!

Som tur var han vi in med M och D innan någon av galningarna han fram. Blir intressant att ta ut Molle ur hagen imorrn när han ska börja ridas igen :O Gå igenom våldtäcktshästarnas hage är ju inte alltid så kul ;)



Molle och palle när dom gick i samma hage i vintras ^^ <3

film!

Filmen ifrån försäljningsstallet som de hade på Frieda. Det är inte jag som rider och det där med att hon går bakom hand och lod är bortjobbat sedan länge ;)


Ursäkta!

Ni får ursäkta mig och min inaktiva sida här på bloggen. Men jag har en förklaring...
KONSUM!

Jag har nämligen jobbat en hel del i helgen. Till och med så mycket att jag pratar i sömnen om att jag måste "vara trevlig mot kunderna" och att de kan "panta sina flaskor bakom fikarummet". Om ni frågar mig så har jag blivit besatt av jobbet xD.

Men men nu är jag nog på rätt köl igen. Sitter just nu och begrundar det senaste lost avsnittet som jag inte fattade ett piss av. Men alla dog hahaa, kul. Fick se Bone igen och jag måste säga att han bara ser ut som Damon nu för tiden ^^. Illa, eftersom att jag har dräglat efter honom ända sen 2004 då serien började. Så jag hade honom först med andra ord ;)

Men jag ska pallra mig ut till Frieda så snart jag orkar kliva upp ur sängen. Kan bli rätt intressant eftersom att jag är dödstrött. Jobbade 11 timmar igår. De ni!

Friedas sår ser bara bättre och bättre ut för varje dag. Ska ta kort på det nu när jag ska byta bandage så att ni kan se skillnaden. Och så ska jag förresten bara skritta en vecka till sen ska hon sättas igång igen :D Överlycklig!

Ni får en fin bild på Frieda, typ precis när hon kom till oss. Nästan svart! :P


Regnoväder!

tjenixen alla blöta!

Hade tänkt att lägga upp ett videoinlägg igårkväll men de strulade med överförningen :/ får se om de funkar sen.

Som många säkert redan vet så var det ett för j*vligt regnande igår! Inte mig emot egentligen för jag gillar regn men stackars hästar! Usch.

Dom har legat och sovit hela dagen i princip ^^ Red Sockan imorse och en timme senare låg hon ner raklång i gräset och snarkade, haha :P

Fottade Diesel (Min mosters unghäst som står hos oss) när han sov i hagen.

Här är bilderna:






Man undrar ju nästan om dom verkligen lever när dom ligger sådär^^
Hur som helst så tyckte jag att dom va lite gulliga :P
Och som ni kanske fattar så funkar min kamera igen!! WEEEY!!! :D

// Sofia

Molle Video! :D

Tjena

Satt och kollade bland bilderna och hittade denna video på Molle ^^
Det var den här videon som låg ute på honom när han va till salu ;P
Lite kul att titta på den nu och se att han faktiskt har börjat muskla på sig litegrann!

Filmen är från förra hösten


Jobb -__-

Börjar jobba om en kvart så har lite brottom. Kan bara avslöja att Frieda faktiskt ser ut som en dressyrhäst i sitt nya träns ^^ Haha, jag är jätte stollt!
Red ut en sväng imorse. Håller mig fortfarande till 20 minuters gränsen, men tror nog att vi kan öka till 30 nästa vecka.
Jag kan också medela att min häst äntligen går i en stooor hage med gräs i. Hon blev helt överlycklig när jag släppte ut henne imorse, men hon sprang inte runt som en galning i alla fall. Var rätt så lättad över det!
Kommer hem runt halv nio ikväll och då tänkte jag lägga ut ett lite roligare inlägg ;) så ta en titt!!



Hejdå hoppträns, hallå dressyr!

färger färger färger

Hm.. sitter och funderar på vilken färg Molle skulle passa bäst i??
Blått kanske, eller kanske smaragdgrön?

Sockans färg är ju Orange, vilket hon passar väldigt bra i (tycker jag) ^^




Men vad ska jag ha på Molle?? hade tänkt att när jag har pengar så skulle jag betsälla ett shabrak till honom från Anna Scarpati.

Någon som har ett förslag?


Det gick föresten väldigt bra igår, han tog korrigeringen bra och nu ska han få vila i några dagar, :D

Ponny i trottsåldern

Hejsan svejsan :)

En ponny i 5 årsåldern är inte alltid de roligaste, och de är jag nog inte ensam om att tycka :P
Precis som småbarn så hamnar ju även hästar i en trottsålder då dom testar sin ryttare.
Molle är där nu.

Han försöker nämligen tjura mot skänkeln sparka bakut inte svara framåt bocka osv. Det är inge ovanligt att en häst testar sin ryttare och Molle gör goda försök kan jag säga. Första tanken är ju kanske, har han ont någonstans? är de nått som sitter fel? Är han sjuk?. Men eftersom att han går så himla fint bara man är riktigt tuff på honom så är detta att utesluta. Han försöker även med andra saker som att ibland är han rädd när man tar över tyglarna över huvet på honom och kutar iväg, och ibland är han snäll och bryr sig inte. 

Ikväll är de tänkt att vi ska få igenom honom ordentligt. Han måste gå FRAM. Mamma hjälper mig och "svischar" med spöt i luften bakom honom om han inte svarar för mina hjälper. Allt annat är oviktigt idag, han ska bara gå FRAM och LYSSNA. Om man låter honom gå och tjura nu så får han sin vilja igenom och en fin lyhörd dressyrponny är att glömma.
Efter detta så ska han få vila några dagar, smälta allt och ta igen sig. Man måste ju även vara försiktig med en ungponny så att man inte "knäcker" dom. Dvs, dom går för hårt för mycket och de blir för mycket för deras hjärnor att dom blir helt värdelösa sen.


skriver senare om hur de gick, hare bra! :D 

Yes!

Nu har tränset kommit och jag är inte besviken :D
Måste nog erkänna att jag var jävligt nervös innan jag öppnade paketet. Det var så litet och jag trodde nästan att de skickat fel träns xD. Haha, men som sagt jag är inte besviken. Frieda ska få prova det ikväll!

Var föresten och red henne imorse. Red med min kompis Kajsa. Alltid lika trevligt att prata ikapp och så klart snackade vi mycket om det kommande året ;) Om ni är nyfikna så får ni nog reda på vad vi ska göra snart.

Men nu ska jag kila iväg till jobbet i 5 timmar :P

Hare bäst <3


Tränset kanske får Frieda att se mer dressyraktig ut ;P

Första skrittrundan :D

Yes :D  Jag och Frieda har vart ute på första skrittrundan på typ 3 veckor. Känns jätte bra att vara tillbaka på hästryggen, även om vi bara ska skritta i två veckor.

Men såret ser i allafall jättebra ut och jag hoppas hoppas att det ska bli bra!
Frieda Var i allafall väääldigt pigg. Hon tyckte dessutom att det var jätte konstigt att vi inte stannade och betade lite då och då som när jag skrittar henne för hand ^^ haha, hon var riktigt sötnöt.


Är astaggad på att tävla nu. Syster längst till höger och jag står i mitten med förra ponnyn Divan :)

Äntligen!

Yes. Nu är det gjort.
Jag, Emma Fredin, är en mycket stollt ägare till ett döbert träns :D
Över 2000 kostade det. Men Frieda är värd det! Hahaha tur att jag jobbade på caravanhallen annars hade jag fått spara länge.
Så här ser det i allafall ut och Frieda kommer bli supersnygg i det! Eller vad tror ni ;)?

jag dööör bara jag ser på de :D

Regn!!

Ja det regnar faktiskt i lilla hölö! Jag älskar det!

Min häst stod ute när det började droppa lite och jag kunde riktigt se på henne hur hon njöt av de svalkande regndropparna :)

Friedas sår ser för övrigt väldigt bra ut! Svalköttet har försvunnit lite och den där vätskan som vi behandlar med verkar vara superbra! Love it!

Men nu har min häst börjat bli en aning understimulerad och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. För det ända jag får göra är att gå ut och gå med henne max 20 minuter om dagen. Thats it! Inte så mycket insperation alltså^^
Men jag har fördrivit tiden lite för hon måste lära sig att pussas! Alla mina hästar har kunnat pussats. Till och med Flippen. Min lilla tjej har lärt sig snabbt, så ska börja fiffla lite med halvbugningar eller var det nu kallas. Alltså hästarna bugar inte (och anstränger absolut inte benen) utan dom typ nickar lite med huvudena. Haha ok, jag är kass på att förklara -__-

Ha en bra dag <3


Tävling snaaaart???


JO faktiskt!

Det är så att lilla mollekusen börjar bli så pass kontrollerbar att vi har anmält oss till en blåbärsdressyr på ÖSLR!!! :D (jag tävlar för ÖSLR) Detta går av stapeln den 3 Augusti, jag ska sno med mig Emson som fotograf ;D

För er som inte vet hur LC:1 an går så kommer den här!

LC:1 2008

1.  A           Inridning i arbetstrav       ADXGC  Arbetstrav 2.  C     Höger varv      CM   Arbetstrav      MXK  Vänd snett igenom i arbetstrav      KA    Arbetstrav 3.  A  Volt med ca 15 m diameter 4.  AC  Serpentin över medellinjen med 3 bågar             vid passerandet av medellinjen övergång till skritt              ca 6 steg - Framridning i arbetstrav 5.  Övergångarna arbetstrav - mellanskritt -       arbetstrav på medellinjen 6.  CH   Arbetstrav      HXF  Vänd snett igenom med förlängd steglängd               (lättridning tillåten)      FA   Arbetstrav 7.  A  Volt med ca 15 m diameter 8.  Mellan A och K  Övergång till fri skritt      (A)KXM              Fri skritt 9.  Mellan M och C  Ta tyglarna - Mellanskritt 10.  CH                    Arbetstrav        Mellan H och E  Vänster arbetsgalopp 11.  EBE  På mittvolten ett varv i arbetsgalopp 12.  EK      Arbetsgalopp        KAFB  Arbetstrav 13.  B  Vänd till vänster        X  Halt - stillastående ca 6 sek - framridning i arbetstrav        E  Vänd till höger 14.  EHCM                Arbetstrav        Mellan M och B  Höger arbetsgalopp 15.  BEB  På mittvolten ett varv i arbetsgalopp 16.  BF  Arbetsgalopp        FA  Arbetstrav 17.  A         Vänd rätt upp        ADXG  Arbetstrav        G         Halt - Hälsning

ont!

Fi faaan vad jag har ont i huvudet. Värmens fel! Eller så är det jag som inte kan hantera värmen...
Ska strax ut till Frieda och ta in henne, samt gå ut och gå en sväng. Hon har bytt hage så hon har ingen skugga just därför vill jag inte att hon ska gå för länge under solen! Det är varken bra för såret eller för henne.

Kan hästar få solsting xD?

Jag är i alla fall glad över att jag är ett pälslöst djur. Väldigt glad.

Excuse my lack of insperation...bye...


Löshoppning :D

gokväll!

Kom just in efter en riktigt mysig kväll. Det var hoppning på vretaberg! Något som vi dressyrtöntar inte gör allt för ofta ;) Först hoppade Palle (Min lillasyrra Wilmas shetlandsponny) Han hoppade 80 Cm lätt som en plätt.

Sen var det Molle, han tyckte det var askul! bockade och sprang i 300 knyck! Tror han hoppade runt 80 90 cm, inte så högt kanske men han gjorde fina språng. (det är 3dje gången han hoppar i sitt liv).

Jag älskar verkligen den hästen ^^, När palle (och nästan alla andra hästar också för den delen) har hoppat så fortsätter dom antingen att rusa i full kareta, eller så stannar dom i ett hörn. Molle kommer istället svävtravande fram till en med spättsade öron som om han säger "Visst VA jag duktig matte???? Kolla va snygg jag är! Har du godis?? Jag älskar deeeej!" Världens sötaste ^^

Sedan kom Anki med Sky och Pontus Lidsell med Champ och hoppade, Fick nästan hjärtattack när Champ hoppade en dryg 140 cm oxer! Usch förstår verkligen varför jag håller på med dressyr x)

 
Kolla sööt <3 tyvär streykade min kamera idag så korten är från april maj någon gång tror jag :P



 Suddig.. men men.. <3

Stan

Hej!

Har precis kommit hem ifrån stallet och jag ska göra mig lite snygg nu innan jag åker till stan för att träffa min andra hälft ;) Ska äta lunch tillsammans med miss Catarina och kanske till och med köpa en bikini eller två!

Det är redan dödligt varmt ute och det känns som om jag ska smälta bort redan. Kul jul!

Men jag kanske hör av mig senare ;)

See yaa

Jag och mitt hårfluff -__-

Kväll =D

Tjollahoppsan ;D
Sitter här med mina underbara vänner och funderar ut en bra film för kvällen :)
För er som inte vet om det så är jag tokig (dagens underdrift) i Johnny Depp, haha x) En av mina favorit filmer med honom är Cry Baby, och det är så att jag har hittat en as snygg tröja med cry baby på och så finns den bara i Large!!!! :@ ÅÅÅH, typiskt....

grrr, vill ha!


By the way, det gick skit bra med Molle idag! Galopperade flera varv idag i båda varven han va såååå duktig!!! Min älskling <3

 Men han kan bocka :O

Kram och godnatt <3<3

hej i värmen!

har precis komit hem, varit på granngården och köpt present till mammas kompis och min förra tränare. Jag hittade ett skitsnyggt pannband som i vanliga fall kostade 169 men de var nu jättemycket rabatt så det kostade bra 69 kr! Tänk vilka fynd man kan göra ibland! Ska lägga upp en bild på det lite senare ;)

Sitter och väntar på att det ska bli lite svalare någon gång så man kan motionera ponnysarna :D Det är ju faktiskt taskigt att ta ut dom i den här värmen. Får nog vänta till kvällen.


Varmt

Ännu en varm och solig dag! Ganska skönt för oss men för hästarna har det något blivit lite jobbigt. Jag märker på Frieda att hon lätt blir trött och irriterad nu. Klart att det beror på värmen!

Men hn står ändå i en hage som det är skugga i hela dagen och hon har såklart fri tillgång till vatten! Men jag önskade att hon vore frisk så att man kunde åka och bada med henne. Haha, fast jag tror att hon skulle tycka att det var mer läskigt än skönt :P

Hur som hälst så var jag och lämnade Fia imorse och så åkte jag till Anky och köpte lite nödvändiga grejjor till Fritchoff (Frieda). Sen åkte jag ut till stallet myste lite med Frieda och vi var ute och gick. Vi blev typ attakerade av 100 tals bromsar. Usch, jag tycker verkligen inte om de djuren! Myggor är ingenting i jämförelse med dem.

Men hoppas ni har en bra dag :) Flera inlägg kommer sen!


Tror Frieda längtar till den stora hagen

god kväll ^^

Hej alla gulliga små bloggläsare :D

Nu sitter vi här hemma hos emson och svalkar oss under en fläkt. Vi ska strax kolla på filmen Remember me och ladda upp ett väldigt udda filmklipp ^^ hihi, vi tycker i alla fall att den e mördande rolig!

Förrutom att spela in en allmänt sjuk film så har vi varit hurtiga och gått hela 3 km idag! Med en trött Socka och en pigg och väldigt nyfiken kuse(alias Molle). Under dem där 3 kilometrarna hann det hända väldigt roliga grejjer må ni tro ^^

Vi hann:

  • Träffa på en väldigt flörtig 25 åring som visslade och vinkade till oss en massa. Vi tyckte dock inte att det var så roande som det låter. Vi sprang där ifrån!
  • Molle fick se sin första motorcyckelfyrhjulingcrossmoppe parad. Väldigt skumt må ni tro ^^
  • Molle fick ett ragg. Ramzie som precis blivit betäkt tyckte att lilla tonåringen Molle var assexig!
  • Sockan var trött
  • Emma var trött
  • Sofia lekte spice girl och visade hela magen i hopp om en solbränna
  • Sockan hittade sin värsta fiende. Mördar snigeln! Mycket lläskigt mina damer och herrar ^^
Hoppas ni haft en bra dag :D


Bilden är ifrån 2009 på ett asgrymt meeting ;)
Sockan, Fia, Emma och Davy <3

bara otur

kom till stallet imorse och upptäckte till min sora förfäran att ett stygn gått upp. Inte bra!
Så jag ska in på kliniken runt 1 idag. Inget jag ser fram emot men lika bra att få det överstökat.

 Vill ha en frisk häst...

Gårdagens ridning :D

Tjabba! =)

Glömde uppdatera igår efter ridningen som jag hade skrivit att jag skulle göra. FY SKÄMS SOFIA! Inte bra.
Men här kommer de :D

Började med sockan som var väldigt pigg, trots 29 grader varm. Skrittade länge och galloperade och travade sedan i ca. 5 - 10 minuter. Hon är ju som sagt inte igång så jag sätter igång henne nu. Måste få fason på fläsket igen tills tävlingarna börjar minnsan ;). Skönt att Sockan var glad att få börja jobba igen i alla fall!

Molle har börjat med en väldigt jobbig grej... Han är livrädd när man ska ta tyglarna över huvudet på honom, så jag fick börja med att försöka överlista honom. Inga kommentarer på hur det gick. Ni förstår nog, hehe
Fick i alla fall in honom till slut. Sky (Grannens häst som är 3 år) kom precis när jag skulle börja rida så det var perfekt. Molle var lite spänd i början men han lungnade ner sig och jobbade fint, han var dock lite trött, men hallå vad kan man egentligen vänta sig i 30 grader värme??? Vi travade lite bommar och sen skulle jag gallopera. (Galoppen har varit vårat problem kan man säga, Jag har nämnligen fått några fina mulle avsittningar då han har blivit så glad över att ha fattat att han faktiskt kan galoppera, Mamma har hjälpt mig genom att vi galpperar honom på lina till vi är säkra där) Galopperade utan lina idag, det gick kanon! Duktig pålle skötte sig jättebra!
Avslutade kvällen med att duscha av honom vilket också är en utav hans stora fobier. Han va jätteduktig! Stod still nästan hela tiden! Han var i och för sig väldigt spänd men han tyvkte nog att det var Lite skönt också ;)

 Bild från i vintras, haha kolla hans stirröga på höger sida x)

Får se vad jag hittar på med dom idag, först ska jag åka bort till Edeby och vara social med Emma på kliniken med Frieda.

Kram kram

Promis

Kom precis hem ifrån stallet :)

Har Varit ut och gått med bus Frieda som för tillfället e lite butter över att matte helt plötsligt kom på att hon skulle gå i en liten hage utan gräs ^^haha. Detta innebär då också att jag får stå ut med en häst som kutar mot varje grässtrå som hon får syn på xD

Men vi tog en massa bilder och here you gooo :)










Tävlingsutrustning :)

Det finns en massa saker att skriva om just nu och tänkte börja med att avslöja min tävlingsutrustning till både mig själv och hästen!

Vi kan ju börja med Friedas grejjor!

Hennes träns som är i gelt fel färg och inte ens ett dressyrträns! Fyskäms Emma! Nej men det var Davys gamla och jag hade tänkt beställa ett asfint döbert till henne. Men vågar inte nu eftersom att hon är skadad. Lika bra att spara pengarna då...

Men d e snyggt^^ Märket är Globus

Sedan har vi sadeln. Den här sadeln är av märket crown. Det är någon typ av speciall edition så detaljerna på det övre valvet är blåa ^^ Låter som om det är asfult, men skitsnyggt när man ser det i verkligeheten. Men som ni ser på bilden så ser men de ändå inte från långt håll ^^

Dressyrsadel så klart :D

Sen har vi THE sadelgjord som är asbra. Men tokigt dyr. Den är gjord så att den krymper och blir smalare ju längre hästen har den på sig och därefter blir passformen perfekt!



Sedan har vi vita senskydd som jag fick i present av Fia ^^ Dom e av läder och det är perfekt att ha senskydd istället för vita lindor på tävling om man har unghäst om dom har svårt att stå stilla (hrm... Frieda!). Men planen är att hon så småning om ska kunna lindas på tävlingsplatsen ;P



Sen har vi my obsession! Schabrak! Seriöst jag knarkar sånt. Syster får alltid slita mig ifrån alla hästbutiker som vi vandrar in i pga. min drog xD Men jag har dessa två schabrak just nu.




Detta är en av mina stoltheter ^^ ett anna scarpati schabrak som jag köpte i göteborg i februari. Vist e d snyggt :D



Sen så har vi ju det klassiska dressyr schabraket ifrån mias ridsport! Asbra kvalite och snygga färger. Men jag är lite tråkig och älskar att ha Sverige färgerna ;)


Sen är det då min utrustning som kommer :)

Min Kavaj. Så klart pikeur, godis för mig <3



Sen kan ni ju också kika lite på hjämen ovan :) Köpte den för ett bra tag sen! Typ sista året JW och Charles Owen haden en liten blanras på sin hjälm xD med andra ord jag har blandrasen ^^ Men den börjar typ bli brun så ska nog investera en ny snart.

Ridbyxor! Assköna som man kan röra sig till 100 % i. Har försökt att gå över till andra märken som t.ex. Anky. Men nää, finns inga andra som är så sköna som dessa!





Sen mina tävlings skjortor som jag verkligen rekomenderar! Pikeur är ett av mina favvo märken och allt håller så bra!



Sen har vi mina pioneer stövlar. Jätte sköna! Dessutom passade dom mina pinnben jätte bra. Det är nämligen så att mina vrister är av det tunnaste laget ^^ Men någon gång ska jag ta tummen ur röven och specialbeställa ett par riktiga dressyrstövlar...


Men Pioneer har en väldigt fuuuuul ovana -__-

Dom skrynklar sig!!! Inte ok!!

Sen dom bästa handskarna Rökel! Fast vita då förståss!

Sen har vi hårnätet


Det var nog allt för mig :D Hare bäst <3


Sommarvärme..

Kan det inte bara spöregna?! Skulle vara så otroligt skönt!
Det här måste vara den absolut varmaste sommaren någonsin, stackars hästarna i hagen.
Även om dom både har skog massa vatten och 20 liter flugspray på sig så kommer dom där monsterbromsarna ialla fall! Jag menar det är ju inte precis svårt att missa dom när dom är stora som möss och låter som stora jetplan. Tänkte döda en igår, det gick ju bra. Slog till den så hårt jag kunde och fick in världens träff. Då bara surrade den till lite och började sedan att jaga mig rakt igenon hagen. Usch...


Ska jogga sockan lite på banan senare, ska sätta igång henne igen nu efter hennes lilla sommarlov. Grannen kommer över med sin häst till våran ridbana sen. Tänkte rida Molle då så han får lite social träning. Han tror nämnligen att det bara är han och dom andra hästarna här på gården som är dom enda levande varelserna på hela planeten ^^ hehe

Skriver senare KRAM sofia

Ännu en tidig morgon

Jaha så var man hemma ifrån stallet igen :)
Älsk följde med idag och han mockade faktiskt två boxar! Och nej jag tvingade honom inte utan han ville göra det frivilligt ^^ Han var jätte uktig och noggrann vilket uppskattades! Sen tog han ut Q och Estelle alldeles själv. Jag tror faktiskt att han börjar fastna för hästlivet ;)

Idag får vi se vad vi ska göra. Tror bara att vi ska slappa för Pablo (min pojkvän) har jobbat två dagar i sträck så han är nog ganska trött.

Hör av mig senare :)


Ensam

Jaha nu e man ensam.

Sitter i familjens hus och jagar katter som inte får komma in. Känns kul.
Var i stallet imorse och fixade lite som vanligt :) Ni kanske vill veta hur min dagårdning kommer att se ut den här veckan?

Jo så här ser det ut!

  • Går upp klockan sex och åker ut till stallet.
  • Halv sju är alla hästar ute i skrittmaskinen (nu står det så få hästar i stallet så det är bara en rund i skritten)
  • Medans de andra hästarna går i skritten får Frieda stå i en liten sjukhage med en massa gräs.
  • Medan hästarna går i skritten passar jag på att mocka och göra fint i stallet!
  • När en timme har gått släpper jag ut hästarna i hagen
  • Sen tar jag in Frieda och byter hennes bandage, tar tempen, borstar och en massa annat som hon tycker är mysigt :) Fröken är nämligen lite bortskämd nu när hon är skadad.
  • Går ut och går med henne i tio minuter
  • Släpper ut Frieda i hingsthagen och ger henne och Quidam frukost (hö)
Så ser min morgon ut! Sen är jag typ hemma runt tio. Men jag åker ut till stallet igen runt fyra och då gäller detta:

  • Lägg ut foder till hästarna
  • Ta in alla hästar
  • Medan hästarna äter skrubbar jag rent Friedas vattenhink i hagen och mockar både hennes och Q's hage.
  • Ut och gå med Frieda igen, cirka tio minuter
  • Pyssla med Frieda
  • Kolla till unghästarna så att de har vatten och är hela och rena!
Min dag i ett nötskal ;)



Jag kollar till ungisarna :)

historian av mig om mig =) (Sofia)

Eftersom att jag har varit lite frånvarande dom senaste dagarna på bloggen så tänkte jag nu berätta lite om mig själv:)
när jag var en vecka gammal satt jag på en häst första gången, Det var mammas stora häst "Pepparn". När jag var ett år gammal flyttade vi ut till Byhålan Hölö till vårat blivande dressyrställe Vretaberg, mamma flyttade hem sin häst ( ett gammalt grisstall som stank apa) Och eftersom att Pepparn inte kunde bo själv hemma hos oss så skulle vi skaffa sällskap till honom! En Shettis som skulle bli min! Jag var överlycklig. Silveråkerns L-dorado hette han :D Men eftersom att jag bara var ett år så kunde jag ju förstås inte rida själv, så mamma fick springa brevid när jag skumpade fram på den lilla fuxens rygg. Ridintresset var dock inte så stort fram tills jag var 7 år. Det var då som jag verkligen viste att det var hästar jag skulle hålla på med, så jag sa till mamma att jag ville börja på ridskola.

Tureholms ridskola hette den ridskolan som jag började på. Ett jättemysigt ställe med jättesnälla ponnys och superbra ridlärare. jag mins fortfarande första gången som jag red där. Jag skulle försöka rida lätt, för jag kunde de på L-dorado, det det gick inte riktigt som planerat. Det är ju lite skillnad på en pytteliten shettis med trav i 190km/h och en halvseg B-ponny. jag lyckades i alla fall med två stycken "uppner" på ett tarvsteg, hrrm, naturbegåvning eller vad ;D.

9 Januari 2003 fick L-dorado fång och vi fick avliva honom omedelbart.. Jag var väldigt ledsen.
Sedan började ett nytt kapitell i mitt liv. Vi hade hittat Ronja. En liten gul B-ponny som stod på en ridskola. Hon var min drömponny, jag hade precis sett filmen spirit och jag tyckte att den hästen var så fin! Allt jag ville ha var en gul liten snäll ponny, och vad hittatde vi den där dimmiga dagen på ridskolan, men kan ju säga att jag hade tur. 
 

Ronja lärde mig att rida. Hon avr alltid snäll och hon betydde allt för mig. Första tävlingen var i augusti 2003, ett Engelst ridprogram (domaren sa i en högtalare hur man skulle rida ;P) Vi vann!!! Snacka om bra start på tävlingskarriären. Och så kan man säga att det fortsatte. I alla fall efter jag hade blivit lite tuffare på henne i hoppningen, hon var nämnligen så att om hon inte kände att ryttaren var säker på att NU ska vi hoppa, så stannade hon. det var ingen lätt ponny att rida men vi kom bra överens. Vi började tävla dressyr och hoppning Lokalt och vi hade placeringar nästan alla starter!


2005 köpte vi en D-ponny vid namn Lindens Viking ( Mamma hade då inte kvar sin stora häst ) Han var då 3 år gammal. Han var en riktig sagohäst!


På våren 2006 betsämde vi oss för att vi behövde hjälp att rida viking, Och vem var det om inte självaste emma som skulle börja rida viking! :D Camilla red också viking, så jag var alltid den lilla skiten i stallet, haha ^^, Emma red Viking väldigt ofta och vi hade våra äventyr i skogen, som alla gånger Emma skrek av smärta för att Viking hade gått rakt in i ett träd och mosat Emmas ben mot en gran.
Viking blev dock inte som vi hade tänkt, han saknade den motorn som behövdes han var allmänt seg i huvudet. Vi bestämde oss för att sälja honom till någon som ville ha en skogsmulleponny och så blev det.
Under sommaren 2007 kom ett nytt stall upp på Vretaberg, "Slottet" som somliga kallar det ;P

Den första Juni 2007 flyttade Emma sin vackra ponny New princess hem till oss.
Eftersom att det inte gick som vi ville med Viking så bestämde vi oss för att skaffa en lite äldre häst.

Kilarry Socks. Mammas kompis Ulrika jobbade på Stockby ridskola på Lidingö, och det var där vi hittade henne. Första gången jag såg henne låg hon ner i sin spilta med hängläpp och lånda ögonfransar. Jag var kär. Sockan var 11 år när vi köpte henne och hade inte gått ett steg dressyr i hela sitt liv, vi köpte henne som hopp ponny. Sockan är import från Irland och kom till ridskolan när hon var 5 år. Varför hon såldes därifrån? Jo hon hade helt enkelt tröttnat på alla småbarn och ridskolelivet. Hon vände och gick åt andra hållet med småbarnen och stannade i hörnerna. Hon var också sur och vresig mot dom i boxen.
för 25000 kr var hon min <3

Jag började tävla Sockan och det gick bra! jag var fortfarande lite feg för att hoppa men hon gav mig mod. Det blev många rosetter och placeringar med både Ronja och Sockan Lokalt hösten 2007 och våren 2008.


Sedan började den hemska somaren 2008. Båda hästarna halta samtidigt, hittar inte felet. Jag vet inte hur många gånger som vi åkte till kliniken och dom blev bahandlade flera tusen gånger men blev inte bättre. Ronja visade sig ha pålagringar på båda bakbenen och blev därmed utdömd. Allt föll isär.. Den 21 Oktober 2008 fanns inte Ronja längre... Min ögonsten, mitt allt. Min lilla guldklimp fanns inte längre. Och för att strö salt i såren så var även sockan utdömd, men vi bestämde oss för att låta henne gå i hagen och bara vara. 
Tack syster för att du hjälpte mig under denna tid, det var svårt för mig....

1 November kom en ny häst till Vretaberg, Gun´Z Ett eller Lillan som hon kallas. Superfin svenskridponny som skulle bli min dressyrstjärna, trodde vi.. Hästen gick omkull i hagen och det gick inte längre att rida henne. Hon bara stod rätt upp på bakbenen och tjurade ihop totalt.. Och så började klinikbesöken igen. I Februari var även Lillan utdömd. Hur mycket otur får man ha igentligen????


I Januari kollade vi sockan på banan och konstaterade att det får bära eller brista. jag satte igång henne igen, lungt och fint. Och Jag minns första tävlingen efter hältan. En LB:1a. Hästen hade knappt någon kondis så jag fick rida fram i max 10 minuter och sedan i på banan. Efter sista halten var jag så lycklig att glädjetårar trängde sig fram.. Det går inte att beskriva... 
Efter det har det bara fortsatt :) Vi gick från lokal LB till vinst i regional debut LA:P1 på ett halvår!

Lillan åkte hem till uppfödaren på hösten och Jag fortsatte att tävla med Sockan.


I början av December 2009 kom en liten lurvig ponny med tjock mage och lång man till Vretaberg. Mollehusen Soned! En renrasig Welshcob nykastrerad oinriden och jätteful va han! Dock har han jättefint steg!
Men efter lite frisering och muskelbygge så är han nu en riktig snygging! I slutet av Augusti är det tänkt att vi ska tävla första gången :D


Jag och Sockan har också tävlat lite nationellt i år och det har faktiskt gått kanon! Tänk att från gammalridskoleponny som inte gått ett steg dressyr i hela sitt liv till precis utanför placering Nationellt på Årsta-Runsten!
Rätt fantastiskt faktiskt <3 


Det var min historia, hoppas ni inte somnade under tiden ;)

Kramar / Sofia


e maten klaaaaaar snart??

Syster (15 år) lagar mat  medan jag (19 år) sitter vid data och inte får gå en meter nära matlagningszonen.

Hmm, känns som om något e fel :P

Nej, men den elaka sanningen är att jag suger på att laga mat. Jag ska faktiskt bo ensam en vecka eftersom att Frieda inte mår så bra. Min familj åker alltså utan mig xD

Men jag ska laga mat nu en vecka HAHAHA! Både min familj och mina vänner tror att jag kommer vara död när veckan är över -__-

vilken tillit?

Nej. Jag ska leva på Keldas tomat och taisoppor!!!

Jag vet... jag är smart ;)



Äntligen!

Tjohej!
Har äntligen listat ut hur man loggar in på bloggen xD (Dock med Emmas hjälp)
Skriver lite senare, see you later ;D


Äntligen!

Eftersom att jag inte har speciellt intressanta saker att säga så tänkte jag lägga upp en film på min och Davys sista tävling :)


skada

Anledningen till att jag inte kunnat blogga de senaste 2 dagarna var för att Frieda har skadat sig och jag har inte hunnit uppdatera.

När jag och min kompis Kajsa skulle flytta unghästarna till hingsthagen så upptäckte jag att Frieda hade ett jack i benet och jag gick genast in med henne till kliniken (vi har en klinik på gården). Det visade sig att min sötis skärt sig på något vasst på det högra frambenet. När Olof (veterinären) skulle rengöra såret såg han att en bet av senvävnaden var skadad. Alltså så har lite av "tå senan" gått av. Ingen större fara dock, eftersom att tåsenan är en sena som hästarna inte använder speciellt mycket. Alltså var det en bra prognos! Vi hade tur i oturen.

Så vi tillbringade 8 timmar på kliniken och sydde ihop såret. Frieda blev jätte trött av det lugnande medlet som hon fick så vi stannade och vakade över henne en stund i stallet. Eller ja stund och stund i två timmar. 

Men idag går Frieda i en sjukhage och har precis proppat i sig en massa gräs. Ingen nöd på den damen vill säga! Ska gå in en sväng med henne på kliniken nästa torsdag och se om stygnen kan tas bort. I så fall så kommer jag nog skritta henne en hel månad så att allt läker ordentligt. Sen ska allt bli som vanligt igen :)

Blir dock hästlös ett tag. Men får väl se vad som händer ;)

min älskpälsk <3

Bilder från sommarhagen

Frieda Forever




Pojkvän och Theta som äter upp håret för honom ^^
Jag och Thetabus




semester

Idag har vi släppt ihop Frieda med unghästarna :) Det vill säga Pepsi, Theta och HQ.

Måste nog säga att min ponny är väldigt bra på att gapa, haha. Hon sprang runt och skrek och blåste upp sig. Men jäklar vilken trav hon fick då hon skulle visa upp sig! Haha, men der är ju bara bra ;)

De kommer ganska bra överens, men Frieda håller sig en bit bort. Hon har antagligen aldrig gått i en flock förrut så det är nog ganska konstigt för henne. Men hon har sprungit mycket i alla fall och man ser på henne att hon älskar att rejsa runt!

Ska ut med min pojkvän ikväll och se hur de mår. Sen tänkte jag lägga upp lite kort så att ni får se hur de har det :D


Jag och Frieda på träningstävling borta på ÖSLR :)

Emmas historia...

Om jag ska vara ärlig satt jag på en hästrygg redan när jag var en månad gammal. Min mamma hade ett jätte mysigt halvblod som var supersnäll och hon red runt med mig i en sån där ryggsäck som man kan bära barn i. Haha måste sätt roligt ut! Så  jag har vuxit upp i en hästfamilj. Min faster och farfar har också alltid haft hästar. inte nu längre bara för att jag har än :P men de jobbar med hästar, eller rider på ridskola för att hålla igång intresset.
En bild på mammas och farfars ögonsten :)

Min mamma sålde sin häst när jag var runt 4 till 5 år då jag fick en lillebror. Jag kom ihåg att jag tyckte att det var jätte sorgligt att hon skulle sälja Athos. Men farfar köpte honom så det var ingen större fara :P

När jag var runt 2 till 6 år fick jag komma och rida lite på min fasters halvblodssto Sissy, eller på Atte (Athos). Fick nämligen börja rida stor häst direkt ;D. Nej, men skämt och sido så var det mest på kul. Man lär sig ju inte så mycket i den åldern. Men det är en av mina bästa barnsoms minnen ska ni veta. Jag är jätte tacksam för det. Jag tror dessutom att jag alltid kunnat känna att jag har en bra relation med min faster för att hon alltid velat lära mig saker och ting. Bland annat med ridningen. Detta är jag otroligt tacksam för!

Bilden togs när jag var 3 eller 4. Sissy och hennes föl Fernando på bilden:D

Jag och Sissy. Kolla va liten jag var!

När jag var 6 år flyttade vi till Hölö. Där fick jag även börja på min första ridskola. Världensbästa! Aspviksgård hette den, men tyvärr är ridskolan inte aktiv längre.

Där fanns det jätte bra snälla ponnyer. Riktiga läramästare! Och det fanns inte någon som jag inte tyckte om!

Så där red jag varje vecka. I slutet av min ridskole period red jag 2 gånger i veckan. Det var nog då mamma insåg att jag inte skulle ge upp det här med hästar.

Min kompis Kajsa hade en ponny. En underbar C-ponny vid namn Zofia. Hon var väldigt knepig för mig att rida, men även hon var en riktg läromästare! Om man inte gjorde rätt så fick man veta det direkt. Kajsa höll lektioner för mig, 10 år gamal. Hur duktig som helst var hon! Hon är fortfarande superduktig ^^ Kör faktiskt fortfarande med en grejj som hon lärde mig då. Nämligen att man ska tänka magen som en byrolåda när man ska korregera sittsen. Kan förklara det senare om ni inte förstår.

Jag red Zofia kanse två gånger i veckan. Ibland mer. Sen fick jag sommar hästen trevor som jag skulle börja skritta igån ifrån en skada. Men honom redjag bara i en månad. Men efter att vi skilljdes åt så fick jag reda på att jag skulle få hyra Kajsas lillasysters ponny Flipper Moon. En ponny som jag fortfarande är saligt kär i.

Jag och Trevor

Flippen hyrde jag i ett år. Man kan säga att det var han som såg till att min dressyr karriär började. Han såg nämligen till så att jag ramlade av varända gång vi hopp tränade. Jag blev väl lite rädd och höll mig till dressyr på honom resten av året. Men det gjorde inte mig något! Jag gjorde mina första starter på honom under sommaren 2003. Vi blev godkända i två klasser. Där av mina första prisrosetter!
Flippen kommer alltid att äga en stor del av mitt hjärta. Han var en väldigt smart liten b- ponny och världens sötaste. Han hade ett hjärta av guld och jag blir bara lycklig när jag tänker på honom. Han var min första egna lånehäst. Tro mig det är en tid jag aldrig kommer glömma! Jag är väldigt tacksam för att jag fick möjligheten att hyra honom.
Lucia xD
Star på dressyr karriär :) visste e han söt?

Sen efter sommaren 2003 hyrde jag och mamma en D-ponny. Mamma hade hyrt honom samma år som jag hyrde Flippen, återigen tackvare Kajsas mamma. Hans namna var Fredriksbergs Fats. Haha, skratta ni för det gjorde jag! Vem döper en häst till fetto? Men utöver namnet som stämde litegrann, så var han underbar. Men han blev skadad precis innan vi skulle våga oss ut på våran första tävling och han var skadad ända tills vi skulle lämna tillbaka honom.
Så för att jag skulle ha något att rida på fick jag låna ett fullblod två gånger i veckan. Hon hette Guru och var lite knepig. Hon var jätte rolig att rida, men mina kunskaper på hästryggen sattes verkligen på prov. Samtidigt så gick jag tillbaka att rida Flippen två gånger i veckan. Jag kan säga att det kändes jätte kul att pendla mellan en b- ponny på 122 cm till en storhäst på 160.

Jag och Fatsen :)

Men efter en traglig vinter hade jag och mamma bestämt oss. Jag skulle få en egen häst! Så år 2004 fick vi reda på att New Princess var till salu. Hon stod i Hölö, vilket vi fortfarande kan skojja om. Så klart att jag fastnade för henne.
Sessan som vi kallat henne under alla år var ett D-ponny sto född 1994. importerad ifrån irland. Den förra ägaren (som också hette Emma xD) hade haft henne i tre år och det var ungefär då hon kommit till Sverige. Sessan var världens snällaste. Men hon gjorde inte någonting gratis! Henne fick jag lära mig att rida på riktigt! Sessan var min princessa. Hon var som en mamma, eller en äldre syster. Hon tog hand om mig i ur och skur. Den ponnyn fick mitt hjärta att slå fortare bara jag hörde hennes namn. Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskade den hästen!
Från 2004. Jag gick ifrån icke godkända lätt C:1or till prisrosetter i alla lätt B klasser och en månad innan vi skulle debutera lätt A, hösten år 2007 fick vi reda på att sagohästen hade fått cancer. Hon led utan att visa det, sa veterinären. Ett naturligt beteende för hästar. Därför fick vi välja mellan två beslut. Antingen skulle vi låta henne lava vidare, låte henne självdö. Eller så kunde vi avliva henne.
Men vilket val... Jag skulle aldrig kunna låta henne självdö om jag vet att hon har ont! Hur skulle jag kunna leva med mig själv då? Nej. Sessan hade gett mig så mycket under de 3 åren vi haft henne.
Den 16 oktober år 2007 klockan 10 fick min sagohäst somna in. Jag var helt förstörd. Det tog mig ett tag komma över henne. Hon var ju trotts allt min bästa vän.

vågade mig faktiskt på med lite hoppning med henne :)
sagohäst <3
En hoppbild till xD

lag div 3 :)jag e den med jacka ...
Sess med sin förra ägare. Va hopphäst då.

så såg hon ut i slutet :) jätte fin <3


Men det var tre stycken som hjälpte mig att sörja henne och de hjälpte mig även att ta mig ur sörjandet. Sofia, hennes häst Kilarry Socks och min andra ponny Sir Davy.

Dagen efter att Sessan avlivades vågade jag mig ut till stallet för att jag skulle rida Sockan. Jag har nog inte berättat det här för Sofia, men den dagen var nästan magisk. Jag trodde aldrig att jag skulle våga mig till stallet. Men det gjorde jag tillslut. Jag kollade efter Sessan, men hon fanns inte där. Istället stod det en lurvig liten D-ponny med yvig lugg och väntade på mig vid grinden.
Jag tror Sockan förstod.
Jag gick in till henne i hagen och kramade henne hårt. Hon bara stod där tyst och förstående. Jag älskade henne ifrån det ögonblicket Sofia. Det kommer jag alltid att göra.
Det var inte jag som ledde in henne till stallet den dagen. Det var Sockan. Hon gick så försiktigt och höll koll på mig. Kanske kände hon sorgen som hängde över vretaberg? Vem vet, men något var det.

Ridturen vi tog var fridfull. Vi red på samma vägar som jag och Sessan ridit på bara två dagar tidigare. Jag grät mycket. Men tillslut bet jag ihop och lät Sockan galoppera över en åker bakom Ankys stall. All fokus hamnade på Sockan och jag grät inge mer på hela dagen. Allt handlade bara om en tröstande mule. Tack Sockan för den dagen. Tack <3   

Samma helg tävlade jag Sockan. Hennes tredje tävling och andra dressyrtävling. Vi kom trea. Jag behövde den dagen. Dessutom debuterade vi lätt A. Den klassen som Sessan egentligen skulle ha varit med på. Men jag var glad över att få komma ut och tävla igen. Jag kände mig nästa hel.

jag och sockan sommaren 2007

En vecka senare stod det ett nytt tillskott i stallet. Sir Davy, eller Divan som vi kallat honom. En D-ponny, född 1996 importerad ifrån tyskland, som jag skulle ha under mins två sista ponny år. Vilka ponny år det blev!
Jag måste medge att jag hade bråttom upp i klasserna. Jag ville hinna med så mycket under mina sista ponny år. Mitt mål var att kvala nationellt. Vilket vi lyckades med.
Davy var precis som Sockan en stor tröst efter Sessans bortgång. Även om han var lite jobbig i början så kom jag att älska honom lika mycket som jag älskade Sessan. Jag vågar till och med säga att jag älskar honom mer än vad jag gjord med henne. Hon var en syster, en mamma som tog hand om mig. Davy var en kampis. En vän som man bråkar och slåss med. Men också en vän som man kan göra allt för. Davy var början på en tävlingskarriär som jag aldrig kommer ge upp. Tack vare honom kommer jag aldrig att sluta tävla. Jag tror till och med att han tyckte det vara roligare att tävla än vad jag tyckte. Han sprang in i transporten och skötte sig exemplariskt på tävling. Med honom har jag plockat rosetter ifrån lokal lätt B till regional lätt A (lagprogrammet). Jag har lärt mig vad det innebär att rida dressyr och det är en sport som jag aldrig släpper. Davy gav mig mersmak på tävandet.
Men jag fyllde 18 förra året vilket innebar att jag inte länge kunde ha kvar honom. Så i år i mars flyttade Davy till en ny familj i Tumba som han stormtrivs med! Tro mig vi kunde inte ha hittat bättre köpare. Han och Felicia kommer att gå långt. Speciellt när de har mer än 2 år på sig att klättra upp i klasserna. Jag e nästan avundsjuk. Jag önskar att jag hadr haft längre tid med honom.

bild från feb. 2010

september 2009
det finaste jag ägt <3

sista tävlingen. Slutade som 5 mot stora hästar :')

Men nu i April kom mitt nuvarande stjärnskott till Edeby :)
Frieda forever heter hon. importerad ifrån tyskland, född 2005. Har varit i Sverige sen april. Det är världens snällaste 5 åring och jag hoppas mycket på henne i framtiden. :)









Välkomna

Hej och hopp :)

Nu ska Fia och Emma göra ett nytt försök med bloggandet! Vi hoppas att det kommer gå lite bättre än förra gången!
Vi ska skriva in ett inlägg så fort som vi kommit igång med headern.

Hoppas nu kommer tycka om det vi ska skriva om i framtiden!

/ Emma & Sofia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0